Wat houdt deze reis in?

Ik ben Hannah van Pruijssen en ben 15 jaar oud. Ik kom uit Klundert, een plaatsje in Noord-Brabant. Ik zit op het Markland College Zevenbergen, in 3 VWO. Volgend jaar ga ik naar 4 VWO en zou ik dus graag met Masterskip meegaan. Ik houd onder andere van de oceaan, reizen en nieuwe mensen leren kennen. Ik ben ook erg gedisciplineerd en dat is erg belangrijk voor deze studiereis. Deze reis zou ook voor mijn persoonlijke ontwikkeling fantastisch zijn.
Daarom zou varen met de Wylde Swan van Masterskip een geweldige ervaring zijn!
 

De Wylde Swan is de grootste en snelste topzeilschoener ter wereld. Het schip is ontworpen als zeiltrainingsschip voor het varen met jongeren. De reis die ik ga maken begint op Schiphol. Vanuit Schiphol vliegen we naar Noord-Spanje en vervolgens maken we met de Wylde Swan, na een tussenstop op Tenerife, een overtocht over de Atlantische Oceaan naar de Cariben. Deze reis duurt zes weken. Aan boord bevinden zich zo’n 30 trainees en circa 13 crewleden.
Vóór je meegaat met de Wylde Swan maak je samen met docenten op school een planning hoe je aan boord aan je zelfstudie gaat werken. De reis is gericht op de bètavakken.
Je werkt zes dagen per week zo’n drie tot vier uur per dag aan school. Er zijn 4 ervaren docenten in de exacte vakken die jou begeleiden. Ook wordt je gekoppeld aan een mentor waarmee je onder andere regelmatig je persoonlijke leerdoelen en de voortgang van je studie bespreekt.
Naast de zelfstudie krijg je iedere dag ook verdiepende en/of verbredende bètalessen die gekoppeld zijn aan het leven aan boord en op de eilanden die we bezoeken zoals meteorologie, sterrenkunde, de samenstelling van het zeewater etc.
Toetsen maak je ook gewoon aan boord. Deze toetsen worden in een aparte ruimte onder toezicht van een docent afgenomen. Ook krijgen we zeiltraining en maken we in de middag excursies of  krijgen we centrale lessen. In de avond loop je wacht of doe je een groepsactiviteit.
Dit avontuur heeft wel een flink kostenplaatje. Meer daarover en over hoe u mij eventueel zou kunnen ondersteunen leest u op de pagina “Wilt u mij helpen?!”.

Reacties