Laatste blog...voorlopig!!!Hallo hallo vanuit een heel zonnig Tenerife!🌞


Ik heb al lang niet meer geschreven maar wat heb ik het druk gehad! Op Madeira heb ik nog wat souvenirtjes gekocht en ook hebben we een wandeling naar de Nonnenvallei gemaakt. Wat was dat mooi zeg!


We hebben ook nog op het dek muziek gemaakt en de verjaardag van een mede-trainee Ên crewlid (met brownies) gevierd! Ook hebben we op 16 november onze schoen mogen zetten in ruil voor een gedicht of tekening (en natuurlijk 3 keihard gezongen sinterklaasliedjes)! De volgende zat er een lekker cakeje in onze schoen!


In de nacht van 16 op 17 november vaarden we  uit naar Tenerife. Helaas was ik weer zeeziek geworden maar ach ja, gelukkig was het al minder (lang) dan de eerste keer.
We hebben ook een hele school dolfijnen gezien! Dat was echt gaaf en iemand anders heeft dit gelukkig kunnen fotograferen!


Op 19 november was het toetsdag en had ik mijn eerste toets. Daarna werden we om 11.30 opgehaald met de bus om vervolgens naar de andere kant van Tenerife te rijden en te surfen! Wat was dit leuk en wat een geluk dat we dit ook nog eens, op het eind, met zonsondergang konden doen!
Daarnaast ben ik op het strand nog lekker bijgebruind en heb ik een magneetje van Tenerife gekocht. 
De volgende dag, op 20 november, hebben we een HEULE lange hike gemaakt naar El Teide, de vulkaan van Tenerife.

Maar ik ben net niet op de top geweest want op een gegeven moment was ik al 3 uur bezig met de heenweg en toen zou ik eigenlijk nog circa 45 minuten moeten. Dus heb ik gewacht tot het kleine groepje wat wel naar de top ging weer terugkwam en vervolgens hebben we nog 2 uur over de terugweg gedaan. Wat was iedereen moe zeg. 


Toen we eenmaal weer aankwamen op de boot was het tijd voor de "captains dinner": het afscheid van kapitein Tony. Hij krijgt namelijk binnenkort een zoontje en wil natuurlijk op tijd thuis zijn! (vanaf nu hebben we dus een andere kapitein). De kokkinnen hadden een 3-gangenmenu gemaakt: carpaccio - gele rijst, sperziebonen en stoofvlees Ên een cornetto. We hadden met zijn allen een liedje voor hem geschreven, enkele mensen hebben een speech voor hem gehouden en o.a. zijn vrouw en beste vriend hadden filmpjes opgestuurd die achter elkaar waren gezet en geprojecteerd werden. 
Op 21 november hebben we een uurtje langer mogen slapen (de captains dinner duurde tot 23.15) en we hoefden dus pas om 7.30 op. We hebben een hele lange happy hour gehad, we zijn 2,5 uur bezig geweest om de boot schoon te maken want morgen komt er inspectie die gaat kijken of "de boot wel schoon genoeg is". 
Gisteren heb ik nog even naar huis gebeld en dat was echt een heel raar gevoel want de komende 2,5 week kan dat gewoon niet meer want vandaag beginnen we aan de lange oceaan oversteek! 
Nou nu ga ik maar eens afronden, tot over 2,5 week: dan blog ik vanuit Tobago!
Hannah 
Reacties

 1. Wat een geweldige ervaringen allemaal!!
  Goeie reis naar de andere kant van de oceaan Hannah! Hoop voor je dat niet meer zeeziek zal worden en dat je voor de volle 100 procent kan genieten.
  Lieve groetjes van ons!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat een gave avonturen en je bent nog maar aan het begin van de reis. Dat belooft hopelijk nog vele mooie avonturen.

  Succes en heel veel plezier en hopelijk raak je snel verder ingeslingerd om zo geen (of minder) last te hebben van zeeziekte.

  Groetjes,

  Raymond

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooohwwww wat geweldig allemaal weer!! Hopelijk heb je het “zeeziek” nu onderhand gehad! Succes met de grote oversteek, daar zal Sinterklaas niet meer komen denk ik. Veel plezier!!! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie verhalen Hannah! Succes met de oversteek op de oceaan! Veel plezier!! Edwin

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten